28 Mart 2012 Çarşamba

çevre kirliliği nedir ?

Çevre Kirliliği Nedir !
Günümüzde Küresel ısınmanın 1. Numaralı neden olarak gösterilen çevre kirliliği ile ilgili bu yazıyı gördüm ve sizlerle paylaşmak istedim buyrun bu yazıda Çevre nedir ve çevre kirliliği ile ilgili gerekli cevapları bulacağınıza inanıyorum.

Çevre Ve Çevre Kirliliği ile ilgili Yazı

Çevre; dünya üzerinde yaşamını sürdüren canlılarının hayatları boyunca ilişkilerini sürdürdüğü dış ortamdır. Diğer bir deyişle “Ekosistem” olarak tanımlanabilir. Hava, su ve toprak bu çevrenin fiziksel unsurlarını, insan, hayvan, bitki ve diğer mikroorganizmalar ise biyolojik unsurlarını teşkil etmektedir. Doğanın temel fiziksel unsurları olan, hava, su ve toprak üzerinde olumsuz etkilerin oluşması ile ortaya çıkan ve canlı öğelerin hayati aktivitelerini olumsuz yönde etkileyen cansız çevre öğeleri üzerinde yapısal zararlar meydana getiren ve niteliklerini bozan yabancı maddelerin hava, su ve toprağa yoğun bir şekilde karışması olayına "Çevre Kirliliği" adı verilmektedir.
Gelişen teknolojinin yaşamıma getirdiği rahatlık yanında, bu gelişmenin tabiata ve çevreye verdiği kirliliğin boyutu her geçen gün hızla artmaktadır.. Yaşamı daha mükemmel hale getirmek, daha sağlıklı ve uzun bir ömür sağlayabilmek amacına dönük bu gelişmelerin, gerek kırsal, gerek kentsel alanlarda olsun, doğal kaynakları bozduğu su, hava, toprak kirlenmesine yol açtığı, bitki ve hayvan varlığına zarar verdiği son yıllarda inkar edilemez bir gerçek haline dönüşmüştür

.
http://www.turkkeyif.com/genel-kultur/55217-cevre-kirliligi-nedir.html adresinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder